Wat is een PVC vloer?

Waar je vroeger echt hout of natuursteen moest gebruiken voor een vloer met deze look, is er tegenwoordig de PVC vloer. Deze populaire materiaalsoort wordt veel gekozen wanneer het tijd is voor een nieuwe vloer en dit is niet zonder reden. Maar wat is dat nu precies, PVC? En wat zijn de voordelen van een PVC vloer in vergelijking met alternatieven, zoals laminaat, hout, beton en natuursteen? Dat leggen we vandaag uit in deze blog.

PVC: het perfecte materiaal voor vloeren

PVC is een afkorting die staat voor polyvinylchloride: een type kunststof wat veel gebruikt wordt voor allerlei verschillende doeleinden. Je kan er in het dagelijks leven dan ook niet omheen: de leidingen waar ons water door stroomt zijn ervan gemaakt, net als producten zoals speelgoed, emmers en regenkleding. Het unieke aan PVC is niet alleen dat het erg stevig en daardoor erg duurzaam is, maar ook dat het makkelijk te bewerken is. Door de gunstige bewerkbaarheid van het materiaal is het mogelijk om de vloeren het uiterlijk van een houten, betonnen of natuurstenen vloer te geven en inmiddels zijn ze niet meer van echt te onderscheiden. Zo combineert PVC de schoonheid van natuurlijke materialen, met de duurzaamheid en het gemak van kunststof en is het hét perfecte materiaal voor vloeren.

PVC als alternatief voor natuurlijke materialen

Het feit dat PVC vloeren exact lijken op hun natuurlijke tegenhangers en daarnaast erg lang meegaan zijn niet de enige redenen dat steeds meer mensen kiezen voor dit type vloer. Zo is een PVC vloer ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk: vlekken kunnen eenvoudig met water verwijderd worden en schoonmaakmiddelen zijn dus niet nodig. Daarnaast is een PVC vloer ideaal wanneer u vloerverwarming heeft, omdat het warmte goed geleidt. Ook met oog op de besparing op energiekosten en -verbruik is PVC dus een uitstekende keus. Ten slotte is PVC erg goedkoop in vergelijking met natuurlijke materialen, niet alleen bij aanschaf, maar ook bij calamiteiten. Want mocht er nu onverhoopt tóch iets gebeuren en beschadigt u de vloer, dan kunnen de stroken eenvoudig individueel vervangen worden.

Hoe vind ik de juiste vloer?

Bent u ondertussen nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn voor een PVC vloer bij u thuis? Bij Martrums vloeren hebben wij een breed assortiment van PVC vloeren in alle soorten en maten, passend bij elk interieur. Deze kunnen gelegd worden in wildverband, visgraat of in een Hongaarse punt, afhankelijk van uw wensen. Onze vloeren zijn van de beste kwaliteit, net als het vakmanschap waarmee we ze leggen. Daarnaast weten wij als geen ander hoe moeilijk en belangrijk de keuze voor een geschikte vloer kan zijn. We denken dan ook graag met u mee en helpen om de vloer te vinden die écht bij u past.